EE MVA LV MVA Teelikamentten Lumiukko

Teelikamentten Lumiukko

 • Rekisterinumero: FIN54509/07
 • Syntymäaika: 20.10.2007
 • Väri: Soopeli
 • Terveystulokset:
  • 30.09.2009 ja 27.10.2011 silmätutkimus: ei todettuja silmäsairauksia
  • 16.09.2009 kyynärnivel: 0/0
  • 16.09.2009 lonkkanivel: B/B
 • Näyttelyt:EE MVA, LV MVA

Ukko koiranetissä

Olen Teelikamentten Lumiukko kutsumanimeltäni Ukko, tällä hetkellä n. 4v.  Asun maaseudulla keskisuomessa laumani kanssa johon kuulu emäntäni, isäntäni ja lappalais tyttö Taiga. Emäntä on mielestäni lauman pomo ja pidän huolta että pomo pysyy tallessa ja pyrin olemaan emännälle mieliksi jos se keksii jotain puuhaa. Ihan pienestä pitäen olen katsonut, että jos pomo nukkuu, silloin nukkun minäkin ja  emännän käskiessä vaikka suihkuun sinne mennään nurisematta. Olen tyytyväinen jos näen mitä emäntä puuhaa ja saan olla mukana. Sen sijaan ikävääni en ole osoittanut perään vinkumalla ja tarhaan kipaisen mielelläni kun emäntä töihin lähtee. Kovasti minua kyllä kiinostaa kaikki eläimet ja varsinkin muut koirat, silloin voi hetkeksi emäntä unohtua.

Luonteeltani olen ollut aina tosi reipas, syntymäkodistani kun läksin uusien ihmisten matkaan otin ne heti omakseni ja uudenkodin samoiten. Tutustun uusiin paikkoihin innolla ja olen onnellinen kunhan vain pääsen mukaan. Autoilusta olen aina tykännyt samoin kyllä käy veneilykin. Minusta saa kaverin niin ongelle, marjastamaan kuin kaupungin ihmisvilinäänkin. Emäntäni innostui näyttelyissä käynnistä kun näki miten innoissani minä olin kun pääsin paikkaan missä on niin paljon mielenkiintoisia lajitovereita ja hajuja. No olempa minä kyllä ihan innoissani eläinlääkäri käynneistäkin, ei haittaa vaikka rokote nipistäisi. Ja kehuja on ropissut miten helppoa minua on hoitaa koska minua ei haittaa vaikka solmuun väänettäisiin. Tosin emäntäni kyllä kiittelee että olen ollut kovin terve poika, ei ole allergioita eikä muita vaivoja riesana. Lonkkani B/B, kyynärät 0/0 silmät tarkattu ok, pra statukseni testattu A.

Rauhallinen olemukseni ja hymyilevä naamani on hurmannut ihmisiä reissuilla, monen pikku ihmisen päivää olen ilostuttanut, kun minua saa halia yllinkyllin. Reisattua on tullut niin näyttelyiden, kuin ihan lomailunkin puitteissa. Vaalea värini hämää usein ihmisiä ja emäntä saa korjata rotu arvausta yleensä samojedista lappalaiseksi. Harvinaisen kirkas vaalea soopeli väritys on hämännyt jopa lappinkoiran omistajaa luulemaan minua joksikin muuksi. Vaikka olen minä lapinkoirien erikoisnäyttelystä saanut erinomaisen ja SA:n että en minä nyt niin vinksahtanutkaan ole ;D  Ulkomailta on tullut vara-cacibeja (3kpl Viro + Liettua) ja  Latviastakin olen sertin käynyt hakemassa. Onpa minulle siunaantunut jo muutama jälkeläinenkin, ihan kelpo kakaroita. Morsiamiani käsittelen silkki hanskoin liehittelen ja pusuttelen, olen herrasmies kaikinpuolin. Vieraiden urosten kanssa olen tarkkana jos ne käyttäytyvät uhmakkaasti pidän varani ja puolustaudun kyllä salamana, ja  jos joku haluaa leikkiä kanssani niin sekin kyllä käy. Pentu kun tuli laumaamme hoivasin ja leikin sen kanssa niin kuin edelleenkin ja myös puolustan ja vahdin vähän tarkemmin muiden koirien varalta, tyttö kun vielä on niin huolehdittavahan siitä on.

Ukon apuna kirjaili omistaja Minna Mielonen

Teelikamentten Lumiukko

Ukko lepäilee

Ukko ja tyttärensä

 

Teelikamentten Lumiukko