Esittely

Kasvatamme tällä hetkellä alaskanmalamuutteja ja ruotsinlapinkoiria. Suomenlapinkoiria  mahdollisesti tulevaisuudessa lisää. Malamuutit asuvat maalla Kärkölässä Reetan ja Juhan luona, lapinkoiria sekä Tampereella Eerikan kanssa että Kärkölässä. Pennut syntyvät ja kasvavat Kärkölässä.

Malamuutit vetävät talvella rekeä ja sulanmaan aikaan Kick Bikeä, kolmipyörää ja mönkijää. Kilpailemme mielellämme puolipitkillä matkoilla ja huviksemme harrastelemme agilityä ja kaikki koirat ovat luonnollisesti mukana lenkkeilemässä, retkeilemässä sekä vaelluksilla reppujensa kanssa. Näyttelyissä pyörimme innostuksen mukaan.

Omistamme Korkeen koirahoitolan, joten kaikki vapaa-aikamme kuluu eritavoin koirien seurassa.

Suomenlapinkoiria meille tuli 2008 kerralla kaksi, Unna ja Halla. Lappalaiset ihastuttavat luonteellaan. Meidän akat ovat missä tahansa kotonaan eivätkä turhia hössötä ja silti virtaa löytyy lenkeille, vaelluksille ja vaikka agility kentälle. Mielestämme lapinkoira sopiikin erinomaisesti sekä lapsiperheille että harrastuksista kiinnostuneille. Ruotsinlapinkoira Runo muutti Eerikan luokse 2017 ja välittömästi ihastuimme tähänkin rotuun.

Alaskanmalamuutti Ukko tuli meille oikeastaan Juhan monivuotisen kiinnostuksen johdosta, mutta tämä erilainen rotu on vienyt kaikki mukanaan. Malamuutti on arktinen vetokoira ja veto onkin harrastuksena ykkönen, mutta mielestäni malamuutista on moneen muuhunkin. Meidän muuttimme kulkevat mukana vaelluksilla, hiihtämässä ja osallisena kaikissa perheen reissuissa. Kesällä 2011 toinen Malamuuttimme Manta muutti meille. Sen jälkeen lauma onkin hiljalleen kasvanut.

Reetta suoritti kasvattajanperuskurssin syksyllä 2010 ja Kennel nimen Ataciara saatiin kesällä 2011. Kasvattajan jatkokurssin Reetta suoritti 2018. Eerika Suoritti kasvattajanperuskurssin 2018 ja vuoden 2019 alusta liittyi kasvattajanimeen.

Olemme lappalaiskoirat ry:n, alaskanmalamuuttiyhdistys ry:n ja Sukokan jäseniä. Reetta on myös kennelliiton tunnistusmerkitsijä.

Ataciara on inuiitti kieltä ja tarkoittaa “familiar spirit” eli tuttu/läheinen  henki. Nimen kieli tulee alaskanmalamuuteilta, mutta kuvastaa hyvin myös lapinkoiria.

Ruuhirod 2016